Fransk potatissallad med baconlindade kycklingspett
        
          En underbar rätt som passar utmärkt till utflykten året runt. Servera gärna med ett fruktigt öl!
I samarbete med: Viktor Rahmqvist.
         
        
        
        
          Du behöver
- 4 st 
kycklingfileer
 - 2 st 
paket bacon
 - 3 msk 
sriracha
 - 8 st 
grillspett
 
Fransk potatissallad- 1 kg 
kokt potatis
 - 2 st 
rödlökar
 - 3 msk 
kapris
 
- 3 msk 
dijonsenap
 - 1,5 msk 
rödvinsvinäger
 - 0,5 dl 
rapsolja
 - 0,5 dl 
olivolja
 - 1 msk 
torkad dragon
 Salt & peppar
         
        
          Gör så här
          
- Skala, koka och tärna potatisen i önskad storlek och låt den svalna.
 - Skiva rödlöken i tunna skivor och lägg i en skål tillsammans med kaprisen och den svala potatisen.
 - Rör samman senap och vinäger. Låt oljan droppa i under vispning. Krydda med salt, peppar och dragon.
 - Häll över dressingen och blanda runt potatissalladen. Förbered gärna detta dagen innan, den blir bara godare om den få stå till sig.
 - Skär kycklingfiléerna på mitten så att det blir totalt 8 st. Trä dem på blötlagda grillspett.
 - Pensla alla kycklingfiléerna jämnt med Sriracha och linda bacon runt dem.
 - Grilla spetten i övre delen av ugnen på 250 grader. Ta ut dem när baconen har fått fin färg.